al contingut a la navegació Informació de contacte

TERTÚLIA LITERÀRIA A LA FRESCA

Padrines, cròniques de maternitat i criança d'una generació silenciada amb l'autora Mariona Visa

Tertúlia a literària a la fresca de Padrines, cròniques de maternitat i criança d'una generació silenciada

Dijous 20 de juliol comença la Festa Major de Belianes amb una activitat literària, comentarem el còmic Padrines, cròniques de maternitat i criança d'una generació silenciada, amb l'autora Mariona Visa Barbosa i en Jaume Vilarrubí Prats qui conduirà el debat.

Què ens aporta aquesta lectura? 

La meva àvia es deia Teresina i la meva iaia, Matilde. Elles són dues de les dones que més admiro. La Teresina va parir dues vegades i va tirar endavant una família de manera silenciosa i a l’estil formiga. La Matilde va tenir sis parts, i va tirar endavant cinc fills, amb fortalesa i humor contagiosos, a l’estil toro. Les seves dues històries contenen la de la meva mare, la meva, la de la meva filla i les de totes les dones del món. Perquè com unes nines russes ens hem anat parint les unes a les altres. Aquest llibre m’ha colpit. M’ha fet mirar endins i m’ha fet mirar enfora. M’ha connectat amb les meves arrels i m’ha fet pensar en la meva filla. I ara, després de llegir-lo, de gaudir i de plorar, travessada per totes aquestes pàgines, penso que n’hem de parlar, de tot això. Que ens les hem de dibuixar, aquestes històries. Passar el testimoni. Hem de parlar-los de les padrines, a les nostres filles. Perquè totes portem a dins l’herència de la sang, dels albats, de les ombres i de les llums que han envoltat sempre la maternitat. Clàudia Cedó Castillo, dramaturga.

Aquesta activitat neix del club de lectura i serà oberta a tothom,  qui vulgui llegir el còmic pot passar per la biblioteca a recollir un exemplar. Volem fer una invitació especial a les padrines i àvies, ens agradaria molt  la vostra participació. 

Activitat a càrrec de la biblioteca Tirant lo Blanc de Belianes amb el suport del Departament de Cultura - Institució de les Lletres Catalanes dins el programa  Lletres en Viu que fomenta el contacte entre els lectors i els autors, traductors i il·lustradors literaris.

Cartell Lletres en Viu: Padrines, cròniques de maternitat i criança d'una generació silenciada
Cartell Lletres en Viu: Padrines, cròniques de maternitat i criança d'una generació silenciada
Piscines Municipals de Belianes
  • Quan 20/07/2023 de 20:00 a 22:00
  • On Piscines Municipals de Belianes
  • Nom de contacte
  • Telèfon de contacte 973 330 139
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal