al contingut a la navegació Informació de contacte

COMUNICAT CONSULTORI MÈDIC: VACUNACIÓ TRIPLE VÍRICA

Benvolgudes, Benvolguts,

Avui us volem informar sobre la vacuna vigent de la triple vírica (vacuna contra el Xarampió,  Rubèola i Parotiditis, aquesta darrera coneguda com galteres), ja que la incidència del Xarampió actualment està en augment en el nostre territori.

Com ja sabeu, el xarampió és una malaltia vírica molt contagiosa que pot causar greus problemes de salut i morts. Actualment, els casos de xarampió a la Unió Europea (UE)  han anat augmentant constantment des del juny de 2023 i es preveu que continuïn augmentant en els propers mesos a causa de la cobertura de vacunació subòptima (< 95%) de nombrosos països de la UE, la probabilitat de la importació de casos procedents de zones d’alta circulació i s’espera un augment dels viatges internacionals en el període d’estiu. Per tant, existeix una major probabilitat d’estar exposat al virus als països europeus, i també, que arribi un major nombre de casos a Catalunya, amb el risc de contagis locals posteriors. A Catalunya, des de l’1/1/2024 al 9/5/2024 s’han detectat un total de 10 casos de xarampió. 

La vacunació, és la millor eina per a prevenir la malaltia i està inclosa en el calendari de vacunacions des de l’any 1980. Actualment, la vacunació es recomana a tots els infants als 12 mesos i als 3 anys (vacuna XRP), així com tots els infants, joves i adults no vacunats o que no hagin passat la malaltia (és especialment rellevant en les cohorts nascudes entre 1966 i 1980 en que la cobertura vacunal encara no era alta i ja no circulava àmpliament el virus). 

Per aquest motiu animem a la població nascuda entre l’any 1966 i 1980 que no hagi passat alguna de les tres malalties; Xarampió, Rubèola i Parotiditis, a revacunar-se per evitar el contagi que totes i tots estem exposats. Si esteu interessats en rebre aquesta vacuna o teniu dubtes, us animem a posar-vos en contacte amb la vostra infermera de referència, ja que us explicarà i aconsellarà al respecte.

Moltes gràcies,

Fins la  propera.

EAP Bellpuig.