al contingut a la navegació Informació de contacte

RUTA GASTRONÒMICA DE L'URGELL

L'Àrea de Turisme del Consell Comarcal de l’Urgell us presenta la Ruta gastronòmica de l’Urgell que promou la descoberta de la gastronomia i la cuina de qualitat del territori. 

La ruta gastronòmica de l'Urgell convida a descobrir els sabors que inspiren de l'Urgell a través de tres itineraris gastronòmics que tenen com a fil conductor els tres rius de l'Urgell. La  zona nord: el riu Sió i el torró d'Agramunt. La zona centre: el riu Ondara i el caràcter urgellenc i la zona sud: el riu Corb, terra de vins i oli.

L’empresa Abacus de la revista Cuina ha estat l'encarregada de dissenyar i crear aquest relat culinari que conjuga gastronomia i productes de qualitat, amb la descoberta turística de l'entorn natural i els espais visitables.

Un total de 22 receptes de restaurants de les tres zones donen forma i sentit a la ruta gastronòmica que conceptualitza gastronomia i promoció turística. Els plats tradicionals urgellencs utilitzen productes de temporada i de proximitat que es basen  en  una alimentació  sana i equilibrada. Aquesta ruta és l'excusa perfecta per descobrir la comarca,  gaudint de la rica gastronomia i visitant  els tresors i els entorns naturals de l'Urgell.  

Aquest itinerari gastronòmic és el punt de partida  per conèixer no només els 22 restaurants que surten a la ruta, sinó  la resta d'establiments que ofereixen  plats deliciosos de gran qualitat, receptes tan saboroses com són les carxofes de l'Urgell amb cremós de ceps, la tupina, els caragols a la llauna o la torrada de Sta. Teresa amb gelat de vainilla i caramel: Un receptari, amb propostes de sempre i altres més innovadores.

Els itineraris gastronòmics  mostren els productors de proximitat de l'Urgell que elaboren vins i caves, oli d'oliva, fruita fresca, torrons, xocolates, formatges, mel, conserves, cervesa artesana, sidra…. L'Urgell disposa de cinc denominacions d'Origen i Indicacions Geogràfiques Protegides com són  la DOP Les Garrigues, DO Costers del Segre, DOP Pera de Lleida, IGP Torró d'Agramunt i IGP Pa de Pagès català.

Aquesta ruta es pot consultar a la web www.turismeurgell.cat/rutagastronomica

ruta gastronòmica de l'urgell.jpg

Document Actions