al contingut a la navegació Informació de contacte

Activitats de promoció de la lectura

Activitats de promoció de la lectura:

 1. #bibliofamília: des de 2015 organitzem activitats literàries per gaudir en família, a poc a poc hem anat estructurant una iniciativa que englobem dins el paraigua de #bibliofamilia amb activitats senzilles que les distribuïm cada divendres en quatre blocs.
  1. El primer divendres descobrim els contes, lliurement els participants desvesteixen una selecció de contes amb algun nexe en comú, qualifiquem la lectura amb el suport d’unes targetes tot compartint-la amb la resta de participants.
  2. El segon divendres la biblioteca ens explica un conte de la seva preferència desempolsant-los de les estanteries i donant-los significat.
  3. El tercer divendres manipulem textures, papers i contes per construir amb unes estisores amb les mans fem alguna manualitat.
  4. I l’últim divendres de mes, gràcies al suport de persones voluntàries del poble i rodalies, el dediquem a l’hora del conte.

Aprofitem aquest espai per treballar autors i il·lustradors en petits cicles, com per exemple el dedicat als llibres d’artista, o  temàtiques en particular com per exemple llegir sense estereotips.

 1. Activitats escolars, anualment planifiquem i desenvolupem activitats exclusives per l’Escola Pere Teixiné de Belianes:
 • Visites escolars a les exposicions monografies del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (Clijcat). Expliquem contes i més contes d’una selecció prèvia treballant els temes de cada una d’elles ens ofereix. Per exemple com el procés d’aprenentatge de l’escriptura i la lectura forma part de les nostres vides a través de de abc a l’sms, les emocions i sentiments més comuns entre les persones amb Pessigolles, la màgia, dels mags, bruixots i tot allò que els envolta amb ‘Abracadabra pota de cabra’, recorregut gastronòmic al voltant dels llibres amb Per sucar-hi pa, històries de detectius, lladres i serenos amb S’ha escrit un crim, tot el que passa quan es fa de nit amb La nit, el món del treball i en especial la pagesia al llarg dels anys A Pencar entre altres.
 • Taller ‘La biblioteca a la xarxa, el seu funcionament’. Conèixer el funcionament de la biblioteca, el sistema organitzatiu de la Classificació Decimal Universal i Catàleg col·lectiu de lectura pública de Catalunya a través d’un joc de pistes. Així com les potencialitats de la plataforma eBiblio de préstec digital.
  1. Biblioteques amb DO, projecte que impulsa el Servei de Biblioteques que acosta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya, un tret distintiu i autòcton amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça. Cada any, conjuntament amb altres biblioteques ubicades a la DO Costers del Segre, programem durant tot el mes de febrer, una sèrie d’activitats, per a tots els públics, amb els Vins del Riu Corb com a protagonistes, tals com: concurs de fotografia, hores del conte, tallers de manualitats amb taps de suro, tastos de vins, etc. I l’activitat transversal que ens ofereix el Servei.
  2. Exposicions, acollim tota classe d’exposicions per tenim unes instal·lacions dinàmiques:
   1. Artistes locals: la biblioteca també vol ser un espai on els artistes i pintors locals puguin mostrar les seves obres d’art.
   2. Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (Clijcat): anualment desenvolupem visites escolars amb les exposicions monogràfiques del Consell gràcies al suport de la Central de Biblioteques de Lleida.
   3. Commemoracions: en consonància amb el que defineix anualment la Generalitat de Catalunya seleccionem aquelles personalitats que creiem poden interessar més als nostres lectors i lectores instal·lant l’exposició que ens ofereixen. També col·loquem un petit aparador amb el fons que disposem a la nostra biblioteca de cada una d’aquestes personalitats.
  3. Presentació de llibres, volem que la nostra biblioteca sigui un referent per poder presentar les publicacions dels escriptors i escriptores locals.
  4. Súpernit a les Biblioteques, des de Servei de Biblioteques i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals anualment organitzem una activitat conjunta dins la trama del Súper 3 que permet als nens i nenes del nostre municipi ser protagonistes per una nit.
  5. Setmana de la Natura, des de Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) anualment es planifiquen un seguit d’activats arreu de Catalunya amb l’objectiu de conscienciar i formar de la importància de conservar els nostres espais naturals, les biblioteques formem part de les entitats que les impulsem, i la nostra també amb activitats en concret i exposició del fons en aparadors.
  6. Dia Mundial de la Poesia. La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Des de La Institució de les Lletres Catalanes (LIC) s’impulsa una ‘gran festa de la paraula’ per tot el territori amb la col·laboració de diverses entitats públiques i privades, el nostre municipi hi col·labora amb un recital de poesia coorganitzat amb els Amics de la Poesia de Belianes.
  7. Revetlla de Sant Jordi. ‘La festa de la lectura, les lectores i les biblioteques’ que des del Servei de Biblioteques impulsen anul·lament el 22 d’abril, la nostra biblioteca també forma part de la programació desenvolupant segons l’any activitats per a grans i petits.