al contingut a la navegació Informació de contacte

La biblioteca

Qui som?

Som una petita biblioteca situada a Belianes, en un extrem de la Vall del Corb, amb inquietuds constants per tal de complaure els anhels culturals dels nostres visitants. Experimentem amb activitats senzilles de promoció de la lectura.

La nostra biblioteca està ubicada en un edifici emblemàtic del nostre poble, la Casa de la Vila, edifici compost de dues unitats juxtaposades, una de caràcter noble i una altra de caràcter popular, declarat el 2015 bé cultural d’interès És el resultat d'una reforma del segle XVI sobre un edifici ja existent al segle XIV. A la façana, hi ha inscrita la data de 1611 i el nom de Ton Navés, de la família Navés de Cervera, els quals ostentaren el títol de Castellà de Belianes durant els segles XVII i XVIII.

Gràcies a l’esforç i el treball col·lectiu dels veïns i veïnes del poble amb l’estreta mirada i orientació de l’arquitecte Daniel Gelabert, fill del poble i responsable del disseny de la remodelació, es van dur a terme els treballs que han fet possible la biblioteca que tenim en l’actualitat. Aquesta forma part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, l’any 1978 va ser aprovada l’Ordre Ministerial depenent del Servicio Nacional de Lectura i el 7 de setembre de 1979 fou transferida a la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament de Belianes gestiona aquest espai, amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través del Servei de Biblioteques.

L’any 1991 amb motiu de la commemoració dels cinc-cents anys de la primera edició del llibre “Tirant lo Blanc” el ple municipal de l’Ajuntament va decidir atorgar-li aquest nom.

“La biblioteca pública, l'accés local cap al coneixement,

 proporciona les condicions bàsiques per aprendre al llarg dels anys,

per decidir lliurement i per al desenvolupament cultural de l'individu i dels col·lectius.”

Manifest de la UNESCO de la Biblioteca Pública 1994

Espais

Horari i adreça

Vols col·laborar amb nosaltres?

Ens interessa especialment la participació activa de les persones que tenen alguna afinitat amb les activitats de foment de la lectura (hores del conte, clubs de lectura, etc.). A la nostra biblioteca trobaràs un espai molt agradable per desenvolupar-les i un públic molt entusiaste. Només has de contactar amb nosaltres:

 

 • Horari d’hivern:

Matins: Dimarts de 9.30 a 13.30h.

Tardes: De dilluns a divendres de 17.00 a 20.00h.

 

 • Horari d’estiu:

(de l’1 de juny al 31 d’agost)

Matins: de dilluns a divendres de 10 h a 13 h.

Tardes: els dijous de 17 h a 20h.

 

Contacte:

Adreça:  Plaça de l'Ajuntament s/n

             25266 Belianes.

Telèfon:  973 33 11 64

e-mail:  biblioteca@belianes.cat

Fons

El fos total de la biblioteca és de 8.575, distribuït de la següent manera: 

 • Més de 7.700 llibres sobre temes diversos: novel·la, viatges, ciència, informàtica, cuina, contes infantils, novel·les juvenils, etc.
 • Aproximadament uns 30 títols de revistes, podeu consultar les subscripcions d’aquest any a Tràmits i documents, Guies.
 • Més de 290 CD i discos compactes de diferents tendències i estils musicals.
 • Uns 535vídeos: documentals i pel·lícules.
 • Podeu consultar en línia tots els documents de la nostra biblioteca, i també renovar els vostres préstecs a través de: 

Del nostre fons destaquem:

 • Lectura fàcil, adaptació de diferents textos a les necessitats especials de les persones amb dificultats visuals.
 • Racó dels pares i les mares, tot tipus de documents relacionats amb l'entorn de l'infant i la criança (salut, alimentació, creixement, educació,  )
 • Racó de les emocions i sentiments, diferents contes infantils que tracten les emocions i sentiments: la ràbia, l'alegria, la por, la diferència, etc.

Centre d’interès, tenim identificats aquelles materials que compleixen una característica en comú, i creiem que són d’interès pels nostres lectors i lectores:

 • Marxa ecològica i per la Pau, aquells que tenen una relació directa amb aquesta festa popular belianenca, temes com la pau, ecologia, conflicte social.
 • Coeducació: recull de contes per llegir sense estereotips de gènere.
 • Àlbum[es]: recopilació de contes d’àlbums il·lustrats i llibres d’artista, tant per infants com adults.
 • Biblioteques amb DO, selecció biogràfica de ficció i no ficciódestinada a promoure la cultura del vi català i la tradició escrita sobre la matèria.

Col·lecció local

Aquestamarca la personalitat de la biblioteca i ens diferència de la resta. En el nostre cas hi podreu trobar tot tipus de documents que fan referència al nostre entorn (Vall del Corb i l’Urgell).

Document Actions