al contingut a la navegació Informació de contacte

Qui som?

Som una petita biblioteca situada a Belianes, en un extrem de la Vall del Corb, amb inquietuds constants per tal de complaure els anhels culturals dels nostres visitants. Experimentem amb activitats senzilles de promoció de la lectura.

La nostra biblioteca està ubicada en un edifici emblemàtic del nostre poble, la Casa de la Vila, edifici compost de dues unitats juxtaposades, una de caràcter noble i una altra de caràcter popular, declarat el 2015 Bé Cultural d'Interès Nacional. L’edifici és el resultat d'una reforma del segle XVI sobre un edifici ja existent al segle XIV. A la façana, hi ha inscrita la data de 1611 i el nom de Ton Navés, de la família Navés de Cervera, els quals ostentaren el títol de Castellà de Belianes durant els segles XVII i XVIII.

Gràcies a l’esforç i el treball col·lectiu dels veïns i veïnes del poble amb l’estreta mirada i orientació de l’arquitecte Daniel Gelabert, fill del poble i responsable del disseny de la remodelació, es van dur a terme els treballs que han fet possible la biblioteca que tenim en l’actualitat. Aquesta forma part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, l’any 1978 va ser aprovada l’Ordre Ministerial depenent del Servicio Nacional de Lectura i el 7 de setembre de 1979 fou transferida a la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament de Belianes gestiona aquest espai, amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través del Servei de Biblioteques.

L’any 1991 amb motiu de la commemoració dels cinc-cents anys de la primera edició del llibre “Tirant lo Blanc” el ple municipal de l’Ajuntament va decidir atorgar-li aquest nom.

“La biblioteca pública, l'accés local cap al coneixement,

 proporciona les condicions bàsiques per aprendre al llarg dels anys,

per decidir lliurement i per al desenvolupament cultural de l'individu i dels col·lectius.”

Manifest de la UNESCO de la Biblioteca Pública 1994